Om Jane

Jeg er opvokset to-sproget med en dansk far og en amerikansk mor og har gennem min opvækst boet i både Danmark og i USA. Mit liv har fra barns ben været fyldt med kreativitet. Jeg spillede tværfløjte, sang i kor, gik til sang og spillede teater i den lokale ungdomsteaterklub. Interessen for skuespil og sang blev min store passion.

I 2002 rejste jeg til New York for at studere på The Lee Strasberg Theatre & Film Institute. Nogle år senere fik jeg tilbudt en lærerstilling på skolens Young Actors Program hvor interessen for lærergerningen blev vækket i mig.

Livet som skuespiller bød på mange spændende oplevelser. Jeg blev en del af ensemblet i den klassiske teatergruppe Handcart Ensemble, som opfører moderne digteres fortolkninger af de gamle græske fortællinger. Vi blev en vigtig niche i New Yorks teaterscene. Derudover har jeg spillet med i musicals, kort film, TV serien Law & Order og har desuden lavet voice- overs for bl.a. Continental Airlines og Microsoft. I slutningen af 2009 lukkede jeg mit New York kapitel og flyttede hjem til Danmark for at genforene mig med min familie. De syv berigende år i New York gav mig kunstneriske kompetencer som skuespiller, sanger, voice -over artist og underviser.

Da jeg vendte hjem til Danmark var jeg bl.a. med i en række readings i forbindelse med udarbejdelsen af musicalen Esaura via musical-rugekassen, Uterus og senere spillede jeg med i De Tre Musketer på Fredericia Teater.

I 2011 blev jeg certificeret kunstgrebsinnovatør og har lavet innovative processer for bl.a. Ingeniørforeningen IDA, Cafe Crostini i Rungsted Havn, Det Danske Film Institute og vejledt lærerstuderende i et innovationsprojekt på Rosenlundskolen i Ballerup.

I 2012 besluttede jeg mig for at læse til lærer. Jeg søgte optagelse på den internationale linje på Professionshøjskolen UCC og har bl.a. været i udlandspraktik i både Ungarn og Singapore. Disse oplevelser har givet mig indsigt i skolesystemet uden for Danmark og har været til stor inspiration. I dag arbejder som lærer på en Folkeskole og er primært tilknyttet mellemtrinnet.

UDDANNELSE

2012-16: Professionshøjskolen UCC– Den internationale linje med linjefagene engelsk, musik og billedkunst.

2011: Kunstgrebsinnovatør

2002-2004: The Lee Strasberg Theatre & Film Institute i New York

Foto: @Hein Photography

Nyttige links

Linked In

Læs mere om min professionelle baggrund på min Linked In profil og tilføj mig evt. til dit netværk.

Frøken P’s Trio

Siden 2012 har jeg haft min egen trio med to garvede jazzmusikere. Vi spiller et blandet repertoire af engelske og danske jazz og evergreens.